Unity pelikehitys


Kurssi suoritetaan oletuksena Unity ympäristössä. Aiempaa pelikehityskokemusta ei tarvita, mutta erilasiten ohjelmistojen peruskäyttö Windows / MAC ympäristössä on syytä olla hallussa. Erityistä etua on, jos opiskelijalla on

  • aiempaa ohjelmointi / pelikehityskokemusta (esim. PyGame)
  • 3D-mallinnuskokemusta (esim. Blender)

Mikäli olet motivoitunut, ei yllä mainittu kokemus ole välttämätöntä.

Unity

Unity on Unity Technologiesin kehittämä monialustainen pelimoottori, jolla voidaan kehittää kaksi- ja kolmiulotteisia selain-, konsoli- ja PC-pelejä. Ohjelmointia voidaan tehdä useilla eri kielillä, joista suosituin vaihtoehto lienee C#. Kehitysalustaan voi ladata Asset Storesta ilmaisia ja maksullisia lisäosia, malleja, tekstuureja, skriptejä, animaatioita ja ääniä. Ympäristöstä on tarjolla ilmaiset ja maksulliset versiot.

Arviointi

Hyväksytyn kurssisuorituksen  edellytyksenä on

  • Kaikki opettajan määrämät harjoitustehtävät on palautettu
  • Lopputyö suoritettu (ja esitelty) hyväksytysti

Muut pelikehitysympäristöt

Ohjelmointia opitaan tekemällä. Lukeminen ja videoiden katselu ei riitä, vaan täytyy alkaa tuottamaan koodia itse. Onneksi ohjelmointi on parhaimmillaan todella hauskaa. Varsinkin peliohjelmointi!Alla on mainittu kaksi hyvää vaihtoehtoista pelikehitysympäristöä, jotka soveltuvat erityisen hyvin myös ohjelmointitaitojen harjoitteluun. Jos kiinnostut, voit neuvotella opettajan kanssa kurssin suorittamisesta näissä ympäristöissä.

LibGDX

LibGDX on yksi suosituimmista indie-kehittäjien käyttämistä pelikehitys-framework. Pelejä voidaan kehittää käytännössä mille tahansa alustalle (cross-platform). Ohjelmointiympäristönä (IDE) voidaan käyttää esimerkiksi Eclipseä. Ohjelmointi hoidetaan JAVA-ohjelmointikielellä. Edistyneemmät kehittäjät kritisoivat JAVA:n soveltuvuutta raskaampien pelien toteuttamiseen suorituskyvyn näkökulmasta. Suorituskyky ei ole ongelma tällä kurssilla.

MonoGame

MonoGame ympäristössä ohjelmointikielenä toimii C#. Pelejä voidaan kehittää käytännössä mille tahansa alustalle (cross-platform). Koodin luominen, käääntäminen ja ajaminen tapahtuu Microsoftin Visual Studio Community 2015 kehitysympäristössä. Lisäksi tarvitaan pelikehitykseen tarkoitettu MonoGame ohjelmistokomponenttikirjasto. MonoGame perustuu Microsoftin kehittämään XNA-frameworkiin.